Confidenţialitate

Gabriel și Lucian, gemenii crescuți într-un centru de plasament, ar putea ajunge viitorii campioni ai României – VIDEO

Gabriel și Lucian au 16 ani și sunt multipli campioni naționali la atletism. S-au apucat de sport acum șase ani, și de atunci, au pierdut șirul medaliilor câștigate.

Geta, mama gemenilor Gabriel și Lucian, pentru că nu avea cum să le ofere liniștea unui cămin sau o masă caldă, a fost obligată să-i ducă la orfelinat. Pe lângă gemenii Gabriel și Lucian, de 16 ani, mai are un fiu, pe Ionuț, de 10 ani, care creşte tot la centru de plasament.

Geta nu i-a abandonat. Vorbește zilnic cu băieții ei și se văd măcar odată pe săptămână. Cazurile de acest fel sunt extreme de puține, spun asistenții sociali.

Sportul i-a disciplinat și acum, apartamentul familial în care locuiesc cu alți copii, e plin de medalii și cupe.

Gabriel și Lucian sunt pe un drum bun, dar greu. Așa cum e drumul tuturor sportivilor de performanță. Mulți atleți provin din familii sărace și dorința de a-și depăși condiția a fost, de multe ori, la fel de importantă ca talentul. În plus, gemenii au învățat să prețuiască fiecare leu.

Sportul e mai mult decât o pasiune pentru Lucian și Gabriel. E promisiunea unei vieți mai bune. Dar uneori, pe lângă talent și muncă, mai ai nevoie și de ceva ajutor de la cei din jurul tău.