Gabriel Oprea și-a dat demisia de la șefia UNPR

Gabriel Oprea și-a dat astăzi demisia din funcția de președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă al UNPR.

Interimatul va fi asigurat de primarul sectorului 2, Neculai Onțanu.

Oprea a trimis o scrisoare în care îşi anunţă demisia de la şefia partidului.

„Am decis așadar să demisionez astăzi din funcția de președinte UNPR. Nu este o decizie ușoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului și întregii echipe o șansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR și am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar știu bine că nu aș fi reușit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră. Tocmai din acest motiv, consider că am obligația umană și colegială de a nu permite ca discuțiile ce vizează persoana mea să afecteze imaginea partidului. Mi-am făcut datoria față de UNPR, față de echipă și îmi fac în continuare datoria, inclusiv prin înaintarea demisiei din funcția de președinte. Rămân un simplu membru de partid, un coleg pe care vă puteți baza și un om care își respectă cuvântul dat”, se arată în scrisoare.

Gabriel Oprea este urmărit penal în două dosare de corupție. Este acuzat de abuz în serviciu pentru folosirea ilegală a coloanei oficiale. A fost însoțit de polițiști rutieri în peste 1.700 de deplasări. În al doilea dosar este acuzat tot de abuz în serviciu, după ce a aprobat achiziția unui autoturism de lux, Audi A 8, din banii de misiuni ai polițiștilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS