Confidenţialitate

Gabriel Oprea: Am ales să tac din respect pentru familia polițistului. Dispozitivul de însoțire, folosit în mod legal

Gabriel Oprea a arătat, luni, în prima apariție la aproape o săptămână de la moartea polițistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect față de familia acestuia, el susținând că nu a văzut accidentul, a aflat abia după ce depășise zona și a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva.

Oprea și-a început declarația spunând că vrea să facă precizări despre accidentul în care a murit Bogdan Gigină ca urmare a solicitării președintelui Klaus Iohannis, arătând că declarația sa nu se referă la aspectele penale, ci la o serie de întrebări apărute în spațiul public.

”În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune și nimic din ce spunem sau facem nu poate alina durerea părinților, a soției, nu poate alina o familie care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declarații după accident și înainte de înmormântare”, a susținut Gabriel Oprea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că nu a văzut cum s-a produs accidentul și că a aflat despre acesta după ce depășise locul respectiv, iar apoi a comunicat cu șefii din structurile operative pentru intervenție rapidă la fața locului.

Oprea a mai spus că echipajul SMURD a ajuns la fața locului în trei minute și jumătate și că a făcut ”tot ce este omenește posibil” pentru salvarea lui Bogdan Gigină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriel Oprea a povestit, în fața jurnaliștilor, ce s-a întâmplat în seara accidentului.

Ministrul de Interne nu a lămurit însă de unde venea și unde se îndrepta. Aceste informații au fost oferite doar procurorilor, a spus Gabriel Oprea.

În final, ministrul de Interne a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi folosit coloana oficială în mod abuziv și a spus că va rămâne în funcție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Declaraţia ministrului Gabriel Oprea vine la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, în contextul în care societatea civilă, şeful statului şi lideri politici i-au cerut explicaţii privind dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficială. În urma accidentului, societatea civilă şi mai mulţi lideri politici au cerut demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea din toate funcţiile politice deţinute, apreciind că acesta a folosit abuziv coloana oficială în ziua accidentului.