Confidenţialitate

Gabriel Oprea, achitat în primă instanță în dosarul ce privește moartea polițistului Bogdan Gigină | AUDIO

Tribunalul Bucureşti a dispus achitarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul rutier din anul 2015 care a dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Faptele sunt următoarele: într-o seară ploioasă, pe 20 octombrie 2015, polițistul Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată din Capitală, pe când deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne.

Gabriel Oprea nu avea, însă, vreo urgență oficială de rezolvat și nu avea dreptul la antemergător.

Mai mult, procurorii spun că Gabriel Oprea a făcut presiuni asupra poliţiştilor să conducă cu viteză, deși vremea și starea carosabilului nu permitea acest lucru în condiții sigure.

Toate acestea ar fi dus la moartea subofiţerului de 28 de ani.

Au trecut 7 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive procedurale.

Decizia Tribunalului București de achitare a fostului ministru de Interne vine după 3 amânări.

Având în vedere practica de până acum a Direcției Naționale Anticorupție, cel mai probabil, decizia Instanței va fi atacată.

Administratorul firmei responsabile cu execuţia unei lucrări la instalaţia subterană de gaze, care nu era semnalizată corespunzător la nivelul străzii, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare

Pe de altă parte, Petre Mazilu, administratorul firmei responsabile cu execuţia unei lucrări la instalaţia subterană de gaze, care nu era semnalizată corespunzător la nivelul străzii, a fost condamnat la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, el având de efectuat şi muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 sau în cadrul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

De asemenea, firma a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 330.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: La 7 ani de la moartea polițistului Gigină, procesul bate pasul pe loc. Gabriel Oprea nu s-a prezentat la cel mai recent termen de judecată