Confidenţialitate

Furtunile au făcut prăpăd în mai multe regiuni din țară

În Harghita, drumarii au curățat joi dimineață Drumul Național 13 B de copacii doborâți de vânt.

Iar în Prahova, un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la acoperişul unui bloc cu patru etaje din municipiul Câmpina. Pompierii au stabilit că focul a fost produs de un trăsnet.

Mai multe persoane din judeţul Iaşi au fost evacuate, miercuri noapte, după ce locuinţele acestora au fost inundate ca urmare a ploilor abundente.

De asemenea, mai multe zone din județele Bistrița-Năsăud și Alba s-au aflat sub avertizare cod roșu de averse și vijelii.

 Beciuri inundate, copaci căzuţi şi o pensiune lovită de trăsnet, în urma vijeliei de azi noapte, este bilanțul prezentat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. Nicio persoană nu a fost rănită în urma furtunii.

Și în județul Vaslui au fost gospodării inundate, persoane evacuate și drumuri pline se apă.

A plouat cu găleata în zona de nord-vest a județului Vaslui, iar problemele nu au întîrziat să apară. Pîrîul Gîrbova, pe care în mod obișnuit abia curge apa, a dat pe dinafară, iar apele au măturat totul în cale. Cele mai afectate localități sunt Sofronești și Drăgești,  unde au ajuns și pompierii pentru a da o mână de ajutor la evacuarea apei din mai multe gospodării și locuințe inundate.

La Todirești, un bătrîn a fost salvat în ultima clipă din casa inundată, iar pompierii au salvat din mijlocul apelor și mai multe animale și păsări. Se acționează cu mai multe motopompe, iar nivelul apei este în scădere. Pericolul nu a trecut însă, mai ales că vremea e instabilă în aproape toată țara, excepție făcînd doar zona de sud-est.