Funeraliile Reginei Ana: Președintele Iohannis i-a adus un omagiu

Preşedintele Klaus Iohannis i-a adus un omagiu, miercuri dimineață, Reginei Ana. Șeful statului a ajuns la Castelul Peleș în jurul orei 10.00.

Klaus Iohannis a depus și o coroană de flori. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va rămâne la Castelul Peleș până în această după-amiază.

Şeful statului a fost întâmpinat de către principesa Margareta şi principele Radu. A stat câteva minute în Holul de Onoare al Castelului, iar apoi a plecat fără să facă vreo declarație.

Miercuri, între orele 10.00 şi 18.00, sunt aşteptate oficialităţile care doresc să-i aducă un ultim omagiu Reginei Ana.

Mai sunt așteptați la Castelul Peleș, între alții, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, dar și premierul Dacian Cioloș.

Accesul publicului pe domeniul Castelului Peleş nu este permis.

În cursul serii de miercuri, trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucureşti, şi va fi depus în Sala Tronului. Va avea loc o ceremonie privată, urmând să fie rostită şi o rugăciune catolică prezidată de IPS Ioan Robu, în prezenţa reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române.

Începând de joi, timp de două zile, între orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu.

Cei care vor veni la Palatul Regal trebuie să îndeplinească mai multe condiții: ţinută decentă, să aibă un act de identitate. Nu au voie să facă fotografii, să pună flori direct la catafalcul reginei sau să poarte bagaje voluminoase.

Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Slujba va fi oficiată de  IPS Calinic al Argeşului, în prezenţa IPS Ioan Robu.

La funeralii sunt aşteptaţi reprezentanţi ai caselor regale din Europa, presa spaniolă dând deja ca sigură prezenţa Reginei Sofia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS