Funeraliile reginei Ana: Cortegiul funerar a plecat înspre Curtea de Argeș

Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire şi nu se va face slujbă religioasă. De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş, în intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş.

La ora 15.00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

Funeraliile Reginei Ana au început sâmbătă, în Piața Palatului din București, la ceremonia religioasă oficiată de Arhiepiscopul Ioan Robu asistând membri ai Familiei Regale și reprezentanți ai Familiilor regale străine, precum și sute de oameni care au venit îmbrăcați în doliu, cu buchete de flori.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost scos din Palatul Regal şi depus pe catafalc. Au fost trase clopote la Catedrala Sf Iosif și la bisericile din împrejurimi. Membrii Familiei regale, Prinţul Nicolae, Principesa Margareta si Principele Radu au venit în urma sicriului.

Patriarhului Daniel a ajuns la Palatul Regal pentru ceremonie religioasă restrânsă, de la ora 10.30.

La funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regina Ana a României iau parte pe lângă ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei, Germaniei, dar şi membri ai familiilor regale din alte ţări europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS