Funeraliile reginei Ana: Cortegiul a părăsit Capitala şi se îndreaptă către Curtea de Argeş

Convoiul funerar al reginei Ana a plecat din Bucureşti spre Curtea de Argeş.

Cortegiul a plecat din Piaţa Palatului Regal şi a circulat cu o viteză redusă prin centrul Capitalei până la Piaţa Charles de Gaulle, de unde maşinile au accelerat în drumul către Curtea de Argeş. Cortegiul va trece prin Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni şi Piteşti. Pe traseu nu se vor face opriri, dar prin localităţi cortegiul va încetini.

Cortegiul funerar a fost însoţit până la Piaţa Romană de doisprezece jandarmi călare, militari ai Ministerului de Interne. După ce sicriul a fost urcat în maşina mortuară, au început să bată clopotele de la Biserica Kretzulescu.

Funeraliile reginei Ana au început, sâmbătă, la Bucureşti, cu o scurtă slujbă în rit ortodox, oficiată de către patriarhul Daniel în Sala Tronului din Palatul Regal. Ulterior, sicriul a fost aşezat de către militari din Brigada de Gardă ”Mihai Viteazul” pe catafalcul din Piaţa Palatului Regal pentru slujba oficiată în rit romano-catolic.

Ceremonia funerară din Piaţa Palatului a avut loc în prezenţa Custodelui Coroanei, princesa Margareta şi a familiei regale, a prim-ministrului Dacian Cioloş, a mai multor miniştri, printre care Costin Borc, Anca Dragu şi Raluca Prună şi a fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu. Serviciul religios a fost oficiat de către Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, având alături ierarhi şi un sobor de preoţi catolici. La ceremonie sunt prezenţi şi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi numeroşi bucureşteni veniţi să o conducă pe regina Ana pe ultimul drum.

Au fost prezenţi membri ai familiilor regale străine, reprezentanţi ai instituţiilor din România şi din Republica Moldova şi membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti. Regele Mihai nu participă la funeralii din cauza stării de sănătate.

Slujba de înmormântare a reginei Ana în pronaosul Noii Catedrale din Curtea de Argeş va începe la ora 15.00.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, exarh patriarhal, va conduce slujba de înmormântare a Reginei Ana de la Curtea de Argeş, alături de IPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, IPS Calinic Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, doi preoţi şi un diacon, a declarat pentru News.ro, protosinghel Caliopie Cristian Ichim, consilier eparhial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS