Confidenţialitate

Funcționari publici și firme private din Constanța și Olt, cercetați pentru delapidare, fals intelectual, abuz în serviciu. Prejudiciul este de peste 600.000 de euro | AUDIO

Percheziții și rețineri, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare, fals intelectual, în care sunt vizați doi funcționari publici din Constanța și 12 reprezentanți ai unor firme private din Constanța și Olt. Polițiștii Serviciului Economic din Constanța au pus în executare opt mandate de aducere din cele două județe. Prejudiciul produs bugetului de către suspecți depășește suma de 600.000 de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Perchezițiile au avut loc la sediile unor firme din Constanța și Olt, dar și la unul din sediile Trezoreriei ANAF Constanța. Cercetările au început, de fapt, în luna februarie.

S-a descoperit atunci că, în comuna Mereni, contabilul primăriei falsifica semnătura primarului și făcea plăți nelegale unor firme din Constanța și Olt.

A semnat astfel, în cinci ani, peste 120 de ordine de plată. Omul este cercetat sub control judiciar. Acum, prin extinderea anchetei, a rezultat că administratorii a 12 firme erau complicii contabilului.

Aceștia falsificau, la rândul lor, documente prin care atestau livrarea unor servicii sau bunuri către primăria Mereni. Din probele obținute de anchetatori a reieșit și implicarea unui șef de serviciu din Trezoreria ANAF Constanța, care i-ar fi pus la dispoziție contabilului din Mereni documentele falsificate de administratorii firmelor.

Astfel, bugetul primăriei a fost prejudiciat cu peste 3 milioane de lei. Polițiștii au reținut șase persoane care au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto: IPJ Constanța

Citește și: Raportul controlului Inspecției Sanitare la Spitalul Urziceni: se constată lipsă masivă de personal care să asigure un act medical de calitate