Confidenţialitate

Raportul controlului Inspecției Sanitare la Spitalul Urziceni: se constată lipsă masivă de personal care să asigure un act medical de calitate

Primele concluzii ale controlului Inspecției Sanitare la Spitalul din Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar, arată că unitatea medicală se confruntă cu o lipsă masivă de personal medical care să asigure un act medical de calitate pentru pacient. 

Controlul efectuat de Direcția de Sănătate Publică Ialomița scoate la iveală detalii scandaloase în cazul gravidei care a născut pe trotuarul din curtea unității medicale în urmă cu câteva zile. Pe lângă faptul că nu are personal suficient, în spital s-au constatat și alte nereguli.

Femeia de 24 de ani a ajuns la camera de primiri urgențe în jurul orei 5 și 20, a fost înregistrată în registrul de consultații fără a fi văzută de medicul de gardă, a cărui parafă apare însă pe documentele respective. Din raportul DSP reiese că medicul nu a fost anunțat de asistentă, însă parafa acestuia se află la dispoziția cadrelor sanitare din spital.

În serviciul de gardă figurau doi medici, două asistente medicale si o infirmieră.

”Asistenta de gardă a apelat serviciul de ambulanță Ialomița, prin 112, pentru a prelua gravida, timp în care pacienta s-a deplasat în  curtea unității spitalicești. Din imaginile înregistrate de camerele de supraveghere reiese faptul că, asistenta medicală de gardă încearcă să o împiedice să părăsească incinta CPU, dar fără rezultat, aceasta îndreptându-se către poarta spitalului însoțită de membrii familiei” – arată raportul Inspecției Sanitare.

Spitalul nu are linie de gardă pentru Obstetrică Ginecologie, nu are neonatolog, nu are asistente specializate, iar după ora 15.00 nu are medic anestezist. Secția era oricum nefuncțională la data controlului, notează DSP. De asemenea, s-a constatat lipsă de personal și la secția de pediatrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul a primit termen până pe 2 octombrie să angajeze personal, iar până pe 16 august să solicite o nouă autorizație sanitară de funcționare. Managerul, suspendat între timp din funcție, a fost amendat cu 4.000 de lei, la fel și asistenta care a consultat-o pe gravid. Cu 3.000 de lei a fost sancționat și medicul de gardă.

Sursă foto: Shutterstock

Citește și: Ședință de urgență la Consiliul Local Urziceni, unde se cere demiterea managerului spitalului din oraș