Fructele din Moldova devin viral – VIDEO

Fructele din Republica Moldova sunt promovate într-un mod inedit într-un spot publicitar care a trezit multe comentarii în rețelele sociale. În câteva ore după lansarea online, clipul video a strâns pe YouTube peste 10.000 de vizualizări, dar și aproape 300 de aprecieri.

La începutul clipului, un cumpărător în cămaşă albă nu se arată convins de calitatea fructelor de provenienţă moldovenească, dar situaţia se schimbă atunci când în următorul cadru apar cei care și-ar fi adus contribuția pentru ca fructele să ajungă pe rafturile magazinelor. Convins de expresiile fețelor, clientul alege fructele din Moldova iar reacția audienței pare scenariu de film.

Mesajul care încheie spotul moldovenesc este sugestiv: ”Fructe din Moldova. Crescute din dragoste. Dulci.”

În iulie 2014, Rusia a interzis importul de fructe din Republica Moldova invocând mai multe abateri, ceea ce a adus serioase probleme micilor cultivatori de peste Prut. Dincolo de problemele economice, aceștia s-au confruntat și cu o creștere a neîncrederii în produsele de pe piața internă. Pe 12 iunie, Agenţia Națională Moldoveană pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat că Rusia a ridicat interdicţia vânzării de fructe din Republica Moldova, pe piaţa rusească fiind permisă intrarea mai multor întreprinderi moldoveneşti.