Confidenţialitate

FRF anunță înființarea Ligii de Tineret, noul campionat în care vor evolua jucătorii sub 18 ani | AUDIO

Micii fotbaliști vor avea o nouă competiție de fotbal. Federația Română de Fotbal anunță înființarea Ligii de Tineret, noul campionat în care vor evolua jucătorii sub 18 ani. Totodată, vor putea intra pe teren și jucători trecuți de majorat, dar nu mai mari de 21 de ani. În ce condiții, a explicat președintele FRF Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

„Vor urma să evolueze cu precădere jucători under 18, dar totodată vom permite posibilitatea a maxim trei jucători under 21 – să-i regăsim în această nouă competiție. Oferim, prin acest format competițional și posibilitatea jucătorilor de under 21 și mai tineri care nu prind minute la echipele de seniori la final de săptămână să poată să joace”, a explicat Răzvan Burleanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Liga de Tineret ar trebui să ia startul la vară, însă până atunci este necesar votul Comitetului Executiv al Federației. Decizia finală va fi luată, cel mai probabil, în luna martie mai spune Răzvan Burleanu.

„În ultimele săptămâni a avut loc o consultare mult mai apropiată cu toate eșaloanele fotbalistice din România, astfel încât, pentru următoarea ședință de comitet executiv din luna martie să putem să trecem la o procedură de vot pentru înființarea ligii de tineret începând din această vară”, a mai spus Burleanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Unsplash / Emilio Garcia

Citește și: Sezonul 2022-2023 al Ligii 1 va debuta la 9 iulie

Autor: Raul Bambu