Confidenţialitate



Frecvența Gustului, cu Mihaela Bilic. Cum transformă berea și laptele bătut carnea pentru grătar. „Marinada protejează carnea de flacăra intensă” | AUDIO


Frecvența Gustului, cu Mihaela Bilic. Cum transformă berea și laptele bătut carnea pentru grătar. „Marinada protejează carnea de flacăra intensă” | AUDIO

Invitat în emisiunea „Frecvența Gustului” cu Mihaela Bilic la Europa FM, Denis Ciulinaru a vorbit despre cum obișnuiește să pregătească pentru grătar carnea și despre „secretele” culinare la care apelează. Mihaela Bilic a explicat științific de ce marinarea, mai ales în bere sau lapte bătut, nu doar frăgezește carnea, ci o și protejează de substanțele toxice formate la grătar.

Mihaela Bilic: „S-a demonstrat că cea mai bună marinare, culmea, este în bere, nu în vin”

Denis Ciulinaru: Carnea trebuie pregătită măcar, nu știu, o zi înainte, pusă la marinat, parcă așa se spune, nu? Pusă frumos la frigider, acoperită cu folie și lăsată acolo până a doua zi. La pui, măcar, cu două, trei ceasuri înainte. Măcar.

Mihaela Bilic: Este și aici un element foarte important legat de marinare și, din nou, explicația este una științifică. Acel mediu acid pe care îl oferă, că la marinat pui, eu știu, un pic de vin sau un pic de oțet, pui și niște ulei, pui și niște condimente și ierburi aromate, e, acolo, tot acest mediu acid duce la predigestia proteinelor. Adică o carne lăsată la marinat va fi mai fragedă pentru că procesul de digestie a proteinelor a fost deja, cum ar veni, început. Un studiu extrem de interesant și care sunt sigură, dragii mei, că o să vă placă, se spune că s-a demonstrat că cea mai bună marinare, culmea, este în bere, nu în vin.

Mihaela Bilic: „Niciodată nu punem carnea rece pe grătar”

Mihaela Bilic: Eu, ulterior, am extins și am diversificat gama produselor de marinat cu lapte bătut sau iaurt. De ce? Pentru că s-a dovedit că aceste produse fermentate, cum este berea și laptele bătut, au tot felul de microorganisme care ajută la frăgezirea cărnii. Și atunci s-a arătat că inclusiv consistența este mai bună. Foarte interesant, previne apariția acestor substanțe cu potențial toxic care apar prin contactul cu căldura. De ce? Marinada protejează carnea de flacăra intensă.

Mihaela Bilic: Niciodată nu punem carnea rece pe grătar, deci o scoatem din frigider. Recomandat este la temperatura camerei, da. O scoatem, inclusiv de la marinat, dacă a fost la marinat, o tamponăm și uscăm suprafața aia. Trebuie să fie și la temperatura camerei și uscată, da? Pentru că apa de pe suprafața ei prelungește timpul de gătit și s-ar putea să rămână carnea mai puțin făcută la interior. 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: A fost instalat un coș de fum pe acoperișul Capelei Sixtine pentru ceremonia de alegere a noului papă | AUDIO


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…