Confidenţialitate

Fraude pe internet în numele unor vedete precum Andreea Marin, Teo Trandafir și Sofia Vicoveanca

Fraude pe internet în numele vedetelor!

Mai multe persoane s-au folosit de numele unor persoane publice precum Andreea Marin și Teo Trandafir pentru a strânge bani în campanii umanitare fictive.

Indivizii care au creat conturi de Facebook false au reușit să strângă în acest fel peste 30 de mii de dolari din transferuri bancare.  Cinci suspecți au fost ridicați de procurorii DIICOT și duși la audieri.

Procurorii DIICOT din Suceava au descins la 4 adrese din județul Neamț și la una din județul Cluj pentru a-i prinde pe suspecți.

Persoanele vizate sunt bănuite că au constituit un grup infracțional organizat prin crearea unor conturi false de Facebook.

Suspecții se foloseau de numele unor persoane cunoscute precum Andreea Marin, Teo Trandafir, Sofia Vicoveanca şi Stela Popescu Bitănescu pentru a strânge bani în cadrul unor campanii umanitare fictive.

Peste 270 de internauți au căzut în plasă și au donat bani prin servicii bancare de transfer rapid.    Suma totală se ridică la aproape 34 de mii de dolari  și o mie de lei, susțin procurorii.

În urma percheziţiilor au fost ridicate şase telefoane mobile, şase cartele SIM, un card de memorie, trei carduri bancare, o unitate de calculator şi 15 chitanţe pentru ridicarea banilor.   5 persoane au fost duse la audieri.