Frații Victor și Ioan Becali au recunoscut că au dat șpagă ca să scape de închisoare

Frații Ioan și Victor Becali – condamnați în dosarul Tranferurilor – au recunoscut că i-au dat mită judecătoarei Geanina Terceanu pentru a scăpa de pușcărie.

Ei le-ar fi povestit anchetatorilor și cum i-au oferit magistratei suma de 220 de mii de euro, potrivit unor surse citate de presa centrală.

Frații Becali sunt audiați astăzi la sediul DNA.

 

Frații Becali le-au povestit procurorilor anticorupție că i-au oferit judecătoarea Geanina Terceanu mită pentru a scăpa de închisoare în dosarul transferurilor.

De altfel, judecătoarea este cea care a decis achitarea celor 2 – în primă instanță.

Frații Becali au recunoscut, la DNA, că i-au dat judecătoarea 220 de mii de euro. O parte din această sumă – 100 de mii de euro – i-ar fi fost oferită direct de către Ioan Becali, într-un birou din incinta stadionului Ghencea.

În acest dosar, Geanina Terceanu a fost arestată preventiv pentru luare de mită. Și frații Becali au primit mandate de arestare, dar ei sunt deja încarcerați – după pedepsele primite în dosarul Transferurilor.

De menționat că Ioan Becali era aproape de a scăpa de arest.

Judecătoria Medgidia decisese la sfârșitul lunii trecute că poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat aproape un an şi opt luni din pedeapsă, dar hotărârea nu era definitivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS