Confidenţialitate

Franța: Proteste violente din cauza reformei pensiilor. Peste 500.000 de manifestanți au ieșit pe străzi | VIDEO

Marți, 28 martie 2023, au loc proteste violente în Franța: Peste 500.000 de manifestanți își strigă nemulțumirile față de Legea Pensiilor prin care se mărește vârsta de pensionare. Protestatarii au incendiat mașini și tomberoane, iar în alte zone au jefuit magazine. Unii dintre aceștia au fost bătuți de jandarmii francezi.

Sursa foto: Le Figaro

556.000 de manifestanți protestau pe străzile din Franța la ora 18:00, conform datelor colectate de Le Figaro de la prefectură sau de la poliție. Dintre aceștia, 93.000 protestau doar în Paris, conform oficialilor.

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!


Depozitul petrolier din Frontignan, blocat

Depozitul petrolier din Frontignan a fost blocat de protestatari marți. Pompierii au fost nevoiți să stingă un incendiu provocat de o grenadă cu gaze lacrimogen – aceasta a fost aruncată de polițiștii francezi către manifestanți. Circulația în zonă a fost întreruptă.

Arestări în Franța

Până la ora 17:00, polițiștii au arestat 23 de persoane care protestau față de Legea Pensiilor. Tensiunile au izbucnit spre finalul zilei.

Turnul Eiffel, Arcul de Triumf și Palatul Versailles, închise din cauza grevelor

Cele trei obiective turistice au fost închise marți, 28 martie 2023, din cauza grevelor față de reforma pensiilor.

„Din cauza unei acțiuni sindicale naționale, Domaine și Palatul Versailles sunt închise până marți seara”, transmit oficialii.

Sursa foto: Twitter / Catherine Norris Trent

Citește și: Franța: Peste 450 de persoane, arestate în urma protestelor violente | VIDEO