Confidenţialitate

Franța: Cluburile de noapte vor fi închise pentru următoarele 4 săptămâni, după creșterea numărului de cazuri Covid-19 | AUDIO

Noi măsuri pentru a limita răspânderea virusului SARS-CoV-2 în Franța: Cluburile de noapte vor fi închise pentru următoarele 4 săptămâni.

În plus, companiile sunt sfătuite să le permită angajaților să lucreze de acasă 2-3 zile pe săptămână.

După o nouă ședință cu președintele Emanuel Macron, premierul Jean Castex și ministrul Sănătății au ținut o conferință de presă. Aceștia au vorbit despre creșterea numărului de cazuri în Franța și de lupta cu valul 5 al pandemiei.

Printre măsurile anunțate se numără și închiderea cluburilor de noapte pentru următoarele 4 săptămâni. În școlile primare, elevii trebuie să poarte masca de protecție și în curtea școlii, așa cum o făceau până acum în sălile de clasă. Iar companiile sunt sfătuite să-și lase angajații să lucreze de acasă 2-3 zile pe săptămână.

Accentul este pus în continuare pe vaccinare în Franța.

Persoanele de peste 65 de ani își pot face doza booster fără programare. Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani ar urma să înceapă în Franța pe 15 decembrie.

Și în Irlanda vor urma restricții, anunță premierul Michael Martin.

“A merge înainte fără restricţii în perioada Crăciunului este pur şi simplu un risc prea mare”, a spus premierul, adresându-se irlandezilor.

Urmând recomandările autorităţilor sanitare, începând de marți, 7 decembrie și până la 9 ianuarie, discotecile vor fi închise, iar în baruri, restaurante şi hoteluri trebuie păstrată distanţarea socială. În localuri, de exemplu la o masă nu pot sta mai mult de şase persoane

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu, Ioana Brustur Căpitanu

Sursa foto: Octav Dragan

Citește și: Premieră în Guvernul Germaniei: Numărul femeilor este egal cu cel al bărbaților | AUDIO