Franta: Ceremonie de comemorare a jandarmului erou national

În curtea Palatului militar din Paris, are loc o ceremonie de comemorare pentru Arnauld Beltrame, jandarmul care a fost declarat erou național.

Arnauld Beltrame și-a pierdut viața în atacul terorist petrecut într-un supermarket din localitatea franceză Trebes. În încercarea de a salva vieți, jandarmul s-a oferit să îi ia locul unui ostatic din supermarket. A ținut telefon deschis pe toată durata desfășuării acțiunii pentru ca poliția să știe ce se petrece în magazin, dar a fost însă împușcat mortal de atacator, un marocan de 25 de ani.

La ceremonia de omagiere participă oficiali, și membrii ai familiei jandarmului. Președintele Emanuel Macron i-a mulțumit jandarmului:

Acea viață a contat pentru Arnauld Beltrame. A contat mai mult decât orice. A acceptat să moară pentru ca un om nevinovat să trăiască. Și-a dat viața pentru ca nimic nu e mai important decât să salvezi viața unui conational. A luat o decizie care nu a arătat doar sacrificiul său, ci și cât de fidel a rămas valorilor sale” a spus președintele Emanuel Macron.

Sicriul jandarmului, acoperit cu steagul național a fost purtat pe brațe de 10 colegi. Președintele Macron a străbătut apoi curtea palatului militar, și a depus medalia Legiunii de onoare pe o pernă așezată pe sicriu.

În afara Palatului, o mulțumie de cetățeni francezi au venit să îi aducă un ultim omagiu jandarmului care și-a dat viața pentru ca altă viață să fie salvată.