Confidenţialitate

Franța: Atacatorul care a luat ostatici in supermarket a fost lichidat de polițiști

Bilantul de moment – neoficial – vorbeste despre 5 morti si peste 15 raniti.
Atacatorul este un marocan de 25 de ani care locuiește în orașul  Carcassonne. El era în vizorul autorităților speciale franceze.

Anterior, în încercarea de a negocia cu atacatorul, politia ar fi adus-o pe mama atacatorului la fata locului în încercarea de a–l convinge să iasă din supermarket.  El cerea eliberarea unui cetățean islamist, implicat in atacurile din Paris din 2015, soldat cu numeroși morți.

Potrivit martorilor, barbatul ar fi strigat Allah e mare, atunci când a patruns în magazin.

Din informațiile presei locale, se pare că întregul atac ar fi început dimineață când bărbatul ar fi ucis două persoane și apoi a fugit cu mașina lor. Trupurile acestora au fost găsite abia în timp ce se desfășura luarea de ostatici de la supermarket.

Ulterior, bărbatul a împușcat un polițist și a mers mai departe, oprind mașina furată în parcarea unui supermarket. El a fost urmărit de un echipaj de politie și s-a refugiat în supermarket, luând ostatici si ucigand mai multe persoane.

 Două persoane au fost ucise in supermarket, alte 2 au fost descoperite in orasul alaturat Carcassone, iar cea de-a 5-a victima este chiar atacatorul – ucis de trupele speciale.

 Între timp, alerta a fost extinsă în sudul Frantei, în întregul orasul Carcassonne, care a fost evacuat și închis, de aesmenea magazinele, restaurantele si hotelurile – cu turiștii în interior. Școlile din Carcassonne au fost si ele inchise.