Confidenţialitate

Franța anunță cea mai mare creștere economică înregistrată în ultimele 5 decenii | AUDIO

Este vorba de un procent de 7%, valabil pentru anul trecut. Practic, Franța și-a revenit mai repede decât se aștepta din criza COVID, arată datele oficiale publicate vineri.

Este cea mai mare creștere economică înregistrată de Franța din 1969. Are loc după contracția de 8 procente din 2020, când Produsul Intern Brut al țării a avut mult de suferit din cauza carantinelor impuse pe fondul pandemiei.

Economia Franței a crescut consistent în a doua jumătate a anului trecut, pe măsură ce campania de vaccinare anti-COVID a prins avânt, iar autoritățile au relaxat restricțiile.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a spus la televiziunea France 2 că economia țării și-a revenit în mod spectaculos și a anulat practic criza.

El a menționat și domeniile care încă mai au probleme, cum ar fi turismul și hotelurile, dar, per ansamblu, a spus că în cele mai multe sectoare revenirea e foarte puternică și sunt create locuri de muncă.

Datele arată și mobilizarea tutoror salariaților, a patronilor de firme și a comercianților, a mai spus Bruno le Maire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Sursa foto: Unsplash / Rodrigo Kugnharski

Citește și: România „importă” angajați din alte state. Peste 100.000 de oameni vor veni să lucreze în țara noastră, anunță Guvernul | AUDIO