Franța anunță al 3-lea deces cauzat de coronavirus

Autoritățile sanitare franceze au anunțat, luni seară, al treilea deces cauzat de noul coronavirus, relatează Euronews.

O femeie de 89 de ani, infectată cu COVID-19, a murit într-un spital din Compiègne, la aproximativ 80 de kilometri nord-est de capitala Paris.

Pacienta fusese spitalizată cu probleme respiratorii.

Legătura dintre virus și deces a fost stabilită de autopsie.

UE a ridicat nivelul de alertă în contextul epidemiei care afectează mai ales Italia, unde bilanţul deceselor a ajuns la 52.

Blocul comunitar numără peste 2.100 de cazuri confirmate în 18 state membre, 39 de persoane murind.  Cifrele includ, de asemenea, cazuri înregistrate în Marea Britanie, Monaco, San Marino și Elveția.

În Statele Unite, alte patru persoane au murit într-un focar de nou coronavirus în statul american Washington. Bilanțul total crește la 6 decese.

Pe plan mondial, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a depășit pragul de 3.000 .

La nivel mondial, sunt aproape 90.000 de cazuri confirmate, numărul celor din afara granițelor Chinei crescând mai repede decât ale celor din interiorul granițelor acesteia.

Majoritatea pacienților au simptome ușoare, a declarat, duminică, Organizația Mondială a Sănătății.

Rata de deces pare să fie între 2% și 5%.

Prin comparație, gripa sezonieră are o rată medie a mortalității de aproximativ 0,1%, dar este extrem de infecțioasă. Până la 400.000 de oameni care mor în fiecare an din cauza acesteia.

Alte tulpini de coronavirus, cum ar fi Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) și Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) au avut rate de deces mult mai mari decât Covid-19.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS