Confidenţialitate

Franța: 13 milioane de păsări au fost sacrificate în doar 5 luni din cauza gripei aviare | AUDIO

În Franța, din cauza gripei aviare, 13 milioane de păsări au fost sacrificate în doar 5 luni. Peste 1.200 de focare au fost identificate în rândul fermelor din Franța, iar răspândirea rapidă a bolii creează îngrijorări pentru producătorii din domeniu.

Primul focar de gripă aviară a fost confirmat pe data de 26 noiembrie. De atunci, până acum alte 1.230 de ferme de păsări au fost afectate de boala care se crede că a fost adusă în țară de păsările sălbatice migratoare.

Sacrificările au fost intensificate după ce virusul a ajuns în principalele regiuni franceze unde se cresc păsări. Nu mai puțin de 13 milioane de păsări au fost sacrificate în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Prin comparație, anul trecut au fost sacrificate 3,5 milioane de păsări din 500 de focare apărute în fermele de rațe destinate producerii de foie-gras. Situația creează îngrijorări ale fermierilor din cauza efectelor asupra efectivelor de păsări, dar și a introducerii unor restricții comerciale și a riscului de răspândire la oameni.

Gripa aviară, o boală contagioasă foarte gravă, a afectat peste 30 de țări europene. Italia a sacrificat până acum din această cuază peste 18 milioane de păsări. În țara noastră, recent, peste 30 de mii de păsări de la o fermă din Giurgiu au fost eutanasiate după ce a fost identificat virusul aviar.

Sursa foto: Unsplash / William Moreland

Citește și: Interzis la pescuit, de sâmbătă. Ce specie de pește pot captura pescarii comerciali în perioada prohibiției | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.