Frank Erik Tchatchoua, revelația muzicală dintr-un sat românesc

Chiar dacă numele lui nu sugerează că ar fi născut în România, Frank Erik Tchatchoua provine dintr-un sat cu puțin peste 200 de locuitori.Sub numele de scenă ERIK, artistul este una dintre cele mai promițătoare apariții din industria muzicală, cu implicări în hit-uri precum “Ruleta” (Inna) sau “Matame” (Antonia), atât ca artist, cât și în calitate de compozitor.

Vocea și înfățisarea sa, alături de faptul că vorbește fluent patru limbi, i-au indus însă în eroare pe fani, Frank Erik Tchatchoua fiind născut și crescut în România, în satul Bumbuieni.

A crescut într-o familie modestă, alături de care s-a mutat la vârsta de 5 ani în Spania și mai apoi Franța.

Totul s-a schimbat când Jorge l-a descoperit pe ERIK, cei doi începând la foarte scurt timp să compună muzică împreună. Talentul înnăscut pentru muzică și dedicarea față de scopul său l-au făcut să lucreze cu artiști precum INNA, Antonia, Alex Velea, Nicole Cherry, Mandinga, Xonia, Karmen, Theo Rose și mulți alții.

În 2016, ERIK a devenit solistul trupei de muzică electronică Gate 1, a cărui componență era formată din Vlad Vedeș (Bere Gratis) și Robert Magheti ( Sistem). Gate 1 a concertat în cele mai importante orașe din România în decursul acelui an, urmând ca 2017 să-i aducă lui ERIK colaborarea cu INNA, alături de care a compus și interpretat hitul “Ruleta”.

2019 a adus colaborarea cu Antonia pentru piesa “Matame”, ajunsă rapid până pe primul loc în topurile radio și TV.

Erik se află în momentul de față în Los Angeles, unde lucrează cu diferiți compozitori și producători internaționali.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare