Francisc, întâiul papă care vizitează Emiratele Arabe Unite

Papa Francisc ajunge, duminică, în Emiratele Arabe Unite, devenind primul cap al Bisericii Catolice care vizitează această ţară, relatează BBC.

Suveranul pontif s-a declarat onorat să călătorească în EAU, care „caută să fie un model de convieţuire, de fraternitate umană şi de întâlnire a diferitelor civilizaţii şi culturi, unde mulţi găsesc un loc sigur pentru a trăi şi a munci liber, în respect faţă de diversitate”.

În Emiratele Arabe Unite trăiesc circa 900 de mii de catolici: comunitatea este constituită din muncitori imigraţi care provin în mare parte din alte ţări din Asia, începând din Filipine şi din India.

În septembrie 2016, papa l-a primit la Vatican pe prinţul moştenitor, şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, care a exprimat apreciere faţă de cuvintele pontifului împotriva intoleranţei şi a sărăciei, asigurându-l de angajarea pentru pacea, siguranţa şi dezvoltarea în lume.

Potrivit programului comunicat de Vatican, duminică seară, papa va ajunge la Abu Dhabi, iar agenda oficială va începe a doua zi cu o întâlnire la palatul prezidenţial cu prinţul moştenitor

Vizita pontificală va include o întâlnire privată la Marea Moschee din Abu Dhabi, sau Moscheea Şeicului Zayed, cu Consiliul Musulman al Bătrânilor şi o slujbă în oraşul sportiv Zayed, printre alte activităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS