Fotografii impresionante cu cele mai noi minuni arhitecturale

Atunci când proiectele ambiţioase ale unor minţi geniale devin realitate, ne situăm în faţa unor adevărate minuni omeneşti. De-a lungul timpului, constructorii vizionari au pus în practică ideile lor extravagante şi au dat un alt sens arhitecturii, atât din punct de vedere estetic, cât şi al utilităţii.

Peste tot în lume, găsim răspândite clădiri impresionante ce confirmă puterea de creaţie a minţii umane. De la muzee, stadioane, poduri şi până la aeroporturi imense, inginerii sfidează limitele arhitecturii prin experimentele lor îndrăzneţe.

Acesta sunt cele mai noi şi impresionante construcţii din lume.

aeroport beijing
Aeroportul principal din Beijing, capitala Chinei, va fi gata în 2018. Este al doilea aeroport din lume ca trafic de pasageri, după Aeroportul Atlanta.

podul Hong Kong
Podul Hong Kong-Zhuhai-Macao sau „podul de peste mare” va avea o lungime de 50 de km, fiind clasificat ca cel mai mare pod de peste apă din lume. Construcţia lui va fi finalizată în 2016.

hotel Mecca

Hotelul Abraj Kudai din Mecca. Cel mai mare hotel din lume va fi inaugurat la Mecca în 2017. Va dispune de 10 mii de dormitoare şi 70 de restaurante.

rectorul Cernobal
Reactorul de la Cernobâl, Ucraina. Inginerii din URSS au construit un sarcofag pentru a acoperi groapa formată în urma expoziei reactorului din 1986. Va fi construită o imensă structură din oţel care ulterior va fi instalată deasupra reactorului avariat cu rolul de a reduce ameninţarea radioactivităţii.

Sursă The Guardian