Confidenţialitate

Fotografii-document cu instalarea ”Coloanei Infinitului”- într-o expoziție la MNAR

O selecţie de fotografii-document ale sculptorului Constantin Brâncuşi, care surprind pe de o parte etapele instalării ”Coloanei Infinitului”, la Târgu-Jiu, şi pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuşi în imagini donate de Centrul Pompidou, sunt prezentate de ”Ziua Brâncuşi”, la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), în perioada 19-26 februarie.

Cu prilejul ”Zilei Brâncuşi” care se sărbătoreşte la nivel naţional în fiecare an, la 19 februarie, fotografiile din prima secţiune sunt imprimate după clişeele realizate în epocă de Ştefan Georgescu-Gorjan, inginerul care a coordonat lucrările de realizare şi instalare a ansamblului monumental de la Târgu-Jiu.

Alte fotografii provin dintr-o donaţie din anul 2006 a Centrului Pompidou din Paris şi sunt imprimate după clişeele originale realizate de sculptorul român.

Expoziţia va fi deschisă în Sălile Kretzulescu cu program de vizitare şi în zilele de luni şi marţi, între orele 10-18, în cadrul programului Nocturnă muzeală de sâmbătă 25 februarie, cu acces până la orele 22.00, iar accesul este gratuit în calendarul anunţat.

În Sala Constantin Brâncuşi, de la etajul 2, în Galeria Naţională de Artă românească modernă, sunt expuse 12 exponate care aparţin sculptorului, printre care ”Rugăciunea”, ”Somnul” şi ”Danaida”, iar la Muzeul Zambaccian – ”Cap de copil” din 1906.