Confidenţialitate

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul subvențiilor.

Procurorii DNA au arătat că, în 2018, acesta a folosit din banii primiţi de PSD de la buget, 380.000 euro, pentru a-și cumpăra o vilă în cartierul Pipera, din  Voluntari. Cu acești bani, trezorierul PSD a plătit o parte din costul casei.

Plata din subvenții a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieșea că banii respectivi ar fi plătiți de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului, au dovedit în instanță anchetatorii.

Când Autoritatea Electorală Permanentă a descoperit cum foloseşte trezorierul PSD banii publici, Mircea Drăghici a anulat înţelegerile cu vânzătorul casei.

În acelaşi timp, DNA susţine că Drăghici Mircea a scos din patrimoniul partidului o maşină de lux pe care imediat a vândut-o în familie.

Banii pentru mașină nu au mai ajuns la PSD, iar acum partidul vrea recuperarea sumelor pierdute.

Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală permanentă PSD a primit, în 2018, 97 de milioane de lei – subvenție de la stat. Suma este de 10 ori mai mare decât cea primită de PSD în 2017, după ce la inițiativa fostului deputat Mircea Drăghici s-a modicat legea subvențiilor.

Instanța a decis și confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.