Fostul senator PSD Catalin Voicu este cercetat intr-un nou dosar penal

DNA îl acuză de complicitate la abuz în serviciu. Mai exact, pe vremea când era consilier prezidențial al lui Ion Iliescu și ulterior deputat PSD, Cătălin Voicu ar fi ajutat o firmă să câștige contracte cu statul.

Anchetatorii spun că în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu a intervenit de mai multe ori la funcționari de la Electrica și Ministerul Economiei pentru a favoriza o firmă.

Era vorba de unele proceduri de achiziție publică privind produse sau materiale de protecție a muncii.

Cătălin Voicu, la acea vreme consilier al fostului președinte Ion Iliescu și ulterior deputat, le-a cerut funcționarilor să încheie contracte cu societatea respectivă, chiar dacă Electrica sau Ministerul Economiei aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar, la prețuri supraevaluate și achiziționare de la același furnizor.

Mai mult, pe lângă încheierea contractelor, Cătălin Voicu le cerea funcționarilor să acorde prioritate pentru efectuarea plăților către firma favorizată.

Prejudiciul total este de peste 1.600.000 de euro. Cătălin Voicu execută în prezent condamnarea de 7 ani de închisoare pentru trafic de influență.