Confidenţialitate

Demis după tragedia de la Onești, fostul șef al Poliției Bacău a ajuns din nou la conducerea unui inspectorat

Fostul șef al poliției Bacău, demis din fruntea Inspectoratului Județean de Poliție după tragedia de la Onești, unde doi oameni au fost luați ostatici și au fost uciși, a ajuns din nou șef de inspectorat. De data aceasta chestorul Vasile Oprișan va conduce IPJ Mehedinți.

Întreaga conducere a IPJ Bacău, precum și conducerea Poliției din Onești, au fost demise la începutul lunii martie, imediat după tragedia de la Onești.

Atunci, doi muncitori au fost luați ostatici într-un apartament, iar timp de mai multe ore au fost bâlbe în lanț ale autorităților. Cei doi ostatici au fost uciși, iar ministrul de interne le-a reproșat șefilor din poliția băcăuană că au minimizat importanța evenimentelor.

Șeful IPJ Bacău de atunci, chestorul Vasile Oprișan, a fost demis, deși în ziua respectivă era liber, ocupându-se de înmormântarea mamei sale, iar comanda era asigurată de adjunctul său.

Oprișan a ajuns consilier în IGPR, iar acum a fost detașat în Mehedinți, unde va conduce Inspectoratul Județean de Poliție.

Detașarea sa este pentru o perioadă de 2 luni. Vasile Oprișan îl înlocuiește în funcție pe Ștefan Bibu.

Schimbarea se regăsește deja pe site-ul IPJ Mehedinți, dar nu și pe site-ul Poliției Române, la secțiunea unități teritoriale.
Foto/ Pixabay