Confidenţialitate

Fostul şef al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, un an şi șase luni de închisoare cu suspendare

Fostul baron PSD de Mehedinţi Adrian Duicu, actual membru Pro România, a fost condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare. Condamnarea vine într-un dosar de corupţie.

Decizia de astăzi a magistraţilor Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Adrian Duicu a fost arestat preventiv şi la domiciliu în acest dosar timp de aproximativ un an, între 3 aprilie 2014 şi 1 aprilie 2015. Apoi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost condamnat, în 2017, de Curtea de Apel Bucureşti, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în procesul în care este judecat pentru mai multe infracţiuni de corupţie.

Procurorii susțineau printre altele, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Ştefan Ponea că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a lui Petre Tobă, pe de o parte, şi asupra unor consilieri locali ai Consiliului Local al municipiului Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi influenţa pentru a-i determina pe aceştia să îl menţină temporar în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Duicu i-ar fi cerut în schimb lui Ponea să determine un magistrat să îi admită cererea dintr-un dosar în care ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.