Confidenţialitate

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, trimis în judecată în dosarul în care au fost puși sub acuzare și deputații, Nicolae Păun și Mădălin Voicu

La ieșirea de la DNA, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu a spus că dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului a fost trimis în instanță.

Nu a putut studia însă acest dosar, deoarece nu a venit însoțit de avocat.

Gelu Diaconu a respins acuzațiile care i se aduc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii spun că fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu ar fi emis două circulare prin care erau scutite de la plata sigurărilor de sănătate persoanele implicate în proiectele Asociației Partida Romilor, condusă de deputatul Nicolae Păun.   Gelu Diaconu recunoaște că a aprobat astfel de circulare, dar ar fi fost pentru ”amărâții României”‘.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar, președintele Asociației Partida Romilor, Nicolae Păun este acuzat că ar fi deturnat peste 27 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat destinați unor proiecte pentru romii care nu au loc de muncă.

Pentru a ascunde deturnarea banilor, Nicolae Păun ar fi făcut angajări fictive. Numai că persoanele angajate fictiv au primit înștiințări de plată de la ANAF și Casa de Sănătate, că nu și-au plătit contribuțiile. Așa că Nicolae Păun, a apelat la deputatul Mădălin Voicu. în schimbul banilor, acesta r fi intervenit  la funcționari și demnitari, astfel încât ANAF să îi scutească de plata contribuțiilor de asigurări de sănătate pe cei implicați în proiectele Asociației Partida Romilor.