Confidenţialitate

Fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, cere în instanță anularea Ordonanței 14

Fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, a cerut în instanță anularea Ordonanței 14, cea care abrogă OUG 13 privind modificarea Codurilor Penale. Este a patra persoană care face acest demers.

 

Fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, consideră că documentul prin care Ordonanța 13 a fost abrogată este nelegal și neconstituțional. În plângerea sa, Matei a precizat că OUG nr. 14 a fost adoptată cu încălcarea Constituției, după termenul limită la care Guvernul era abilitat să emită Ordonanțe de Urgență.

Guvernul României a fost abilitat să legifereze, să emită ordonanțe până la 1 februarie, când Parlamentul își relua activitatea. OUG nr. 14 a fost emisă în 5 februarie”, se arată în plângerea depusă de Matei.

Fostul primar din Năvodari a fost anchetat în mai multe dosare penale. În februarie 2016, a fost condamnat la închisoare și eliberat cinci luni mai târziu.

Nicolae Matei este însă judecat, din 2014, și la Curtea de Apel Bucuresti împreună cu fosta sefa a Sectiei civile a Tribunalului Constanța, Corina Eugenia Jianu, căreia fostul primar i-ar fi dat mită, prin fiica acesteia, două terenuri. În acel dosar, Nicolae Matei este cercetat, conform DNA, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, o tentativă la abuz în serviciu, dare de mită și constituire de grup infracțional.

Nicolae Matei a declarat în urmă cu câteva zile că populația care protestează în stradă este dezinformată. Fostul primar se consideră “o victimă a sistemului judiciar polițist care nu contenește sa facă abuzuri și care mi-a distrus sănătatea și munca mea de o viață cu codurile astea penale adoptate ” tacit” prin șantaj de Parlament”.