Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, patru ani de închisoare cu executare

Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iaşi, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, având şi interdicţia de a fi ales într-o funcţie publică.

Decizia nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principală de 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercitiul autorității de stat, de a ocupa funcția de primar pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Totodată, condamnă pe inculpatul Urdăreanu Tiberiu la pedeapsa principală de 8 luni închisoare pentru savârsirea infracțiunii de dare de mită. Dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei principale aplicate inculpatului Urdăreanu Tiberiu pe un termen de încercare de 2 ani si 8 luni.
Confiscă de la în Nichita Gheorghe suma de 71214,76 lei primită cu titlu de mită cu obligarea inculpatului la plata către stat a acestei sume. Menține sechestrul asigurător până la concurența sumei de 71214,76 lei.”, se arată în decizia instanţei.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă nici în cazul lui Tiberiu Urdăreanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS