Confidenţialitate

Fostul președinte FRF Mircea Sandu, urmărit penal pentru delapidare și spălare de bani

Fostul preşedinte FRF Mircea Sandu şi alte trei persoane sunt urmăriţi penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, anunță DIICOT. Potrivit procurorilor, ancheta vizează modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.

Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit, împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Procurorii precizează că, în vederea atingerii scopului infracţional, “a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal”.

“O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma «restituire împrumut asociat», «dividende», etc”, se mai arată în document.

Miercuri, suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.