Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila va fi eliberat din închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul “Mită la PSD”, va părăsi astăzi Penitenciarul Focșani, după un an și 3 luni petrecute în spatele gratiilor.

Potrivit corespondentului Europa FM, Claudia Toader, Bunea Stancu a fost eliberat condiționat printr-o hotărîre a Tribunalului Vrancea, definitivă, ca va fi pusă în executare de îndată ce va fi comunicată unității de detenție.

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani în aprilie 2015, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul “Mită la PSD”.

La mai puțin de un an petrecut în spatele gratiilor, în februarie, a făcut prima cerere de leiberare condiționată. Aceasta a fost respinsă în toate fazele. Luna trecută, o nouă cerere a fost respinsă, după care a fost reanalizată, în urma contestației.

De data aceasta Judecătoria Focșani a dispus liberarea condiționată a brăileanului, soluție pe care procurorii DNA au contestat-o. Azi a fost ultima fază a procesului, și a avut ca rezultat respinegrea contestației DNA de către Tribunalul Vrancea. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că Bunea Stancu părăsește închisoarea.

Un document de la instanță este așteptat la Penitenciarul Focșani, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila va ieși pe porțile închisorii, cel mai probabil, până-n ora 19.00.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea ca preşedinte al organizaţiei judeţene  a PSD Brăila pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA.

Banii urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS