Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat condiţionat, pentru că a muncit în penitenciar

 

Bunea Stancu s-a calificat ca tâmplar și a participat la concursuri şi emisiuni, arată motivarea judecătorilor.

Instanţa a apreciat că un an şi patru luni cât a stat în detenţie (din cei trei ani pe care îi primise ca pedeapsă) a fost “suficient” ca acesta să-şi formeze o atitudine corectă faţă de valorile sociale.

Găcit vinovat pentru fapte de corupție în dosarul “Mită la PSD”,, Gheorghe Bunea Stancu a fost încarcerat în aprilie 2015.


                   Motivarea judecătorilor obținută de jurnaliștii de la News.ro arată că Bunea Stancu și-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale şi ordinea de drept, și se poate reintegra în societate.

Judecătorii au arătat că, în închisoare, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila s-a calificat drept tâmplar și a câștigat 93 de zile de libertate prin muncă. Avocatul lui Bunea Stancu a arătat că acesta nu a fost sancționat disciplinar pe perioada celor 562 de zile de detenție, mai mult a fost recompensat de șase ori. În plus, Bunea Stancu a participat la diferite concursuri, emisiuni şi redactări de reviste.

Bunea Stancu a fost încarcerat în aprilie anul trecut, după ce a primit trei ani de închisoare pentru corupție în dosarul Mită la PSD. În urmă cu două zile, După un an și patru luni de detenție el a fost eliberat din Penitenciarul Focșani.

în 2009, când era lider al organizaţiei judeţene PSD Brăila, s-a folosit de această funcţie ca să obţină un milion de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae. Banii urmau să fie folosiţi pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS