Fostul președinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Marin Condescu, fostul președinte al clubului Pandurii Târgu Jiu a fost condamnat de judecătorii Tribunalului din Olt la trei ani de închisoare cu suspendare.

Infracțiunile de care este acuzat Condescu sunt înșelăciune și fals intelectual, fapte pe care le-a săvârșit la clubul de fotbal.

Și vicepreședintele clubului, Viorel Temelescu, a primit o pedeapsă de doi ani și patru luni, tot cu suspendare, pentru complicitate la cele două infracțiuni.

Fostul președinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost condamnat pentru că în perioada martie 2011 septembrie 2013 și-a însușit din banii clubului de fotbal suma de peste 2.500.000 de lei.

El s-a folosit de mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de împrumut fictive, în baza cărora a retras sume de bani din club, aducând prejudicii uriașe echipei de fotbal.

Ca să poată să comită infracțiunile, Marin Condescu l-a folosit complice pe vicepreședintele clubului, Viorel Temelescu. Ambii au fost condamnați de judecătorii Tribunalului Olt, la trei ani de închisoare pentru Condescu și doi ani și patru luni pentru Viorel Temelescu.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore în luna noiembrie a anului trecut, însă judecătorii au respins cererea de arestare formulată de procurori.

Sentința data nu este definitivă, împotriva ei putându-se e formula apel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS