Fostul premier Cioloș, în vizită la Bruxelles. Cât de oficială este vizita?

Fostul premier Dacian Cioloş se întâlnește astăzi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu vicepreşedintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda Euro şi dialogul social. Întâlnirea dintre fostul premier al României și șeful Comisiei Europene apare în agenda oficială a lui Jean-Claude Juncker.

Fostul prim ministru a declarat pentru Europa FM că în contextul elaborării unui plan de transformare a Uniunii Europene, vrea să afle direct de la sursă ce urmează să se întâmple, urmând ca apoi să se implice în România, în dezbaterile publice.

 

Înainte de a pleca la Bruxelles, fostul premier Dacian Cioloș a discutat atât cu premierul Sorin Grindeanu cât și cu președintele Klaus Iohannis.

Fostul șef al Executivului ne-a declarat că în cursul acestei săptămâni, va discuta nu doar cu șeful Comisiei Europene cât cu mai mulți comisari care răspund de agricultură, dezvoltare rurală, politica europeană de vecinătate.

Înainte de a deveni premier al României, Dacian Cioloș a fost comisar european pentru Agricultură și a precizat pentru Europa FM că face această vizită la sediul Uniunii în aceste calități, fără însă a avea un mandat din partea cuiva.

,,Vreau să mă consult direct de la sursă în legătură cu dezbaterile privind viitorul Uniunii Europene pentru că intenționez să mă împlic și în dezbaterile din România și să ajut’’, a spus Dacian Cioloș.

Comisia Europeană a lansat în dezbatere publică 5 scenarii de transformare a Uniunii Europene. Unul dintre ele prevede o Europă în care cu viteze diferite de dezvoltare, scenariu în care România ar fi dezavantajată categoric.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS