Fostul portar al Univ. Craiova, Silviu Lung, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul portar al echipei de fotbal Universitatea Craiova, Silviu Lung, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. În 2014, acesta a provocat un accident în urma căruia un bărbat a murit și doi copii au fost răniți.

Accidentul a avut loc pe 8 ianuarie 2014, pe DE 579, care leagă Calafatul de Craiova. Anchetatorii au stabilit că Silviu Lung, în timp ce se afla la volanul autoturismului său, dinspre Calafat către Craiova, pe raza comunei Radovan, în condiţii de ceaţă densă, a efectuat o manevră în urma căreia a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit violent de un alt autoturism care circula regulamentar. În urma impactului șoferul și-a pierdut viața.

În mașină se aflau și cei doi copii ai săi, în vârstă de 15 și 17, care au fost răniți. Fostul portar al Universităţii Craiova şi al Naţionalei de fotbal a României a fost trimis în judecată la mai bine de un an de la producerea tragediei, fiind acuzat de  ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Acum magistrații Judecătoriei Craiova l-au condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de trei ani și patru luni. Sentința nu este însă definitivă putând fi atacată cu apel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS