Confidenţialitate

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, audiat la DNA

Fostul ministru de Finanțe, Eurgen Teodorovici a dat explicații în această dimineață procurorilor DNA în dosarul ”Partida Romilor”, dosar în care sunt urmăriți penal deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun, precum și fostul șef ANAFGelu Diaconu.  Eugen Teodorovoci a fost chemat în calitate de martor.

Audierea lui Eugen Teodorovici are loc după ce procurorii au descoperit că o parte din fondurile europene destinate incluziunii romilor ar fi fost folosite în campania electorală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Mădălin Voicu, în calitate de preşedinte de onoare al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, a solicitat si a obţinut, în numerar, de la reprezentanţii organizaţiei, suma de 100.000 lei.

Mai mult, Nicolae Păun i-ar fi plătit lunar lui Mădălin Voicu sume fixe – în total peste 217.000 lei şi a asigurat un salariu soţiei acestuia pentru ca acesta să își folosească influența.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Procurorii susțin că în schimbul banilor primiți de la Nicolae Paun, Mădălin Voicu ar fi trebuit că intervină la funcţionari şi demnitari, printre care şi fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Au fost aprobate astfel proiecte cu finanţare europeană, dar s-a promovat și un proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor “Pro Europa”.