Confidenţialitate

Fostul ministru al Finanțelor Mihai Tănăsescu, audiat la DIICOT în dosarul Rompetrol 2

Fostul ministru al Finanţelor Mihai Tănăsescu a fost chemat la DIICOT pentru a da explicații în dosarul Rompetrol 2.

El a fost citat pentru a-i fi aduse la cunoștință învinuirile și pentru noi acte procedurale în cauză, potrivit unor surse judiciare citate de news.ro.

Fost ministru al Finanțelor între 2000 și 2004, Mihai Tănăsescu a fost pus sub acuzare în acest dosar încă din luna iunie, fiind acuzat de complicitate la delapidare şi abuz în serviciu.

Procurorii DIICOT susțin că în perioada septembrie-octombrie 2003, Mihai Tănăsescu și ministrul Economiei de la acea vreme – Dan Ioan Popescu și-au exercitat cu rea credință obligațiile de serviciu.

Concret, ar fi inițiat și promovat o ordonanță de urgență prin care datoriile către stat ale Rompetrol – de peste 600 de milioane de dolari – au fost convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor.

Actul normativ ar fi fost adoptat ilegal, nefiind respectate etapele obligatorii prevăzute.

Dosarul Rompetrol 2 este disjuns din cel în care au fost deja condamnate 12 persoane şi în care a fost judecat şi Dinu Patriciu.

În acest caz mai sunt vizați foștii miniștri ai Finanțelor Sebastian Vlădescu și Gheorghe PogeaAcuzațiile: constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.