Fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, audiat la DNA

Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa din București, este audiat vineri după-amiază de procurorii DNA în dosarul privind achizițiile făcute de spital în ultimii ani.

La sfârșitul lunii noiembrie, procurorii au ridicat de la Spitalul Malaxa mai multe documente privind contracte de achiziții. Totul după ce o anchetă a Gazetei Sporturilor a scos la iveală o serie de nereguli grave la această unitate.

 

Florin Secureanu a fost demis pe 29 noiembrie de primarul Capitalei, Gabriela Firea, având în vedere că spitalul Malaxa se află în subordinea primăriei.

Gazeta Sporturilor a scris că Florin Secureanu scoate bani din bugetul spitalului în baza unor facturi fictive. Acesta ar fi decontat inclusiv înmormântări ale unor rude sau cunoștințe din primărie.

Jurnaliștii au mai dezvăluit că Florin Secureanu i-ar fi cumpărat iubitei sale ”Vrăbi” bijuterii de 9.000 de euro din banii spitalului. Mai exact, a semnat un contract cu o firmă de bijuterii  pentru curăţarea instrumentarului de la Secţia Ginecologie.

Ancheta a mai scos la iveală și modul în care Florin Secureanu se purta cu angajații spitalului: îi înjura și amenința să-l acopere cu toate neregulile.

 

 

Tot Gazeta Sporturilor a mai scris că Florin Secureanu  locuieşte într-un apartament RAAPPS din centrul Bucureştiului, dar îşi construieşte o vilă cu două etaje lângă Lacul Floreasca. Costurile privind construcția vilei erau decontate prin spital.

 

O altă achiziție a Spitalului Malaxa: un pian la cererea lui Florin Secureanu, pe care acesta l-a dus acasă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS