Confidenţialitate

Foști demnitari, printre care Emil Boc și Adrian Videanu, vizați într-un dosar disjuns din cel al lui Ioan Niculae

Mai mulți foști miniștri, printre care Emil Boc, Gheorghe Pogea și Adrian Videanu, sunt vizați de un nou dosar, disjuns din cel al lui Ioan Niculae, patronul InterAgro.

Procurorii DNA investighează posibile fapte de corupție din partea acestora după ce Ioan Niculae ar fi încercat, în 2009, să corupă mai mulți demnitari.

Scopul era acela cA statul să modifice legea privind subvențiile acordate achiziției de îngrășăminte.  De acest lucru ar fi beneficiat direct și grupul InterAgro.

În rechizitoriul prin care Ioan Niculae a fost trimis în judecată, procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei „în cazul miniştrilor şi a altor funcţionari publici sau demnitari implicaţi în circuitul proiectului de Hotărâre de Guvern privind subvențiile.

Actul normativ ar fi fost extrem de profitabil pentru afacerile grupului Interagro şi i-ar fi adus lui Ioan Niculae venituri de ordinul sutelor de milioane de euro.

DNA bănuiteșe că anumiţi miniştri au susţinut acest proiect ce ar fi produs prejudicii evidente bugetului de stat.

Actele de urmărire penală i-au evidenţiat pe Emil Boc – fost prim-ministru, Gheorghe Pogea – fost ministru al Finanțelor și Adrian Videanu – fost ministru al Economiei.

Procurorii susțin că au date și despre Vasile Pușcaș, ministru al Integrarii Europene la acel moment și Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii.

În privinţa acestuia din urmă ar exista probe că s-a întâlnit cu patronul Interagro şi că ar fi discutat despre HG.