Fosta șefă a DIICOT riscă să ajungă iar după gratii. Alina Bica a fost reținută într-un nou dosar

Fosta șefă a DIICOT – Alina Bica – riscă să ajungă din nou după gratii.

Ea a fost reținută astăzi într-un nou dosar – fiind acuzată că a luat mită pentru soluționarea unui dosar al DIICOT în favoarea omului de afaceri Horia Simu.

Suma totală primită:   17 mii de euro, din care Alina Bica ar fi primit o parte, potrivit avocatei sale.

În același dosar a fost reținut și fostul șef al ANAF – Șerban Pop, acuzat de complicitate la luare de mită. El ar fi primit, la rândul său, 230 de mii de euro.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica și fostul șef al FISCULUI, Șerban Pop au fost citați de procurorii DNA în această dimineață, pentru a fi audiați într-un dosar de luare de mită.

La intrarea în sediul DNA, Alina Bica a spus că se așteaptă la orice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

După aproximativ o oră de audieri, Alina Bica a fost scoasă din sediul DNA cu cătușe la mâini, fiind reținută. Aceasta le-a spus jurnaliștilor că nu a primit niciun ban de la fostul șef al ANAF.

Același lucru este susținut și de avocata Alinei Bica, Laura Voicu.

Ea a declarat, la ieșirea din sediul DNA, după ce clienta sa a fost reținută, că noul dosar a fost întocmit în urma denunțului formulat de Ionuț Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica și inculpat în dosarul ANRP al acesteia, care “și-a amintit peste noapte” diverse aspecte din colaborarea sa cu fosta șefă a DIICOT.

Potrivit avocatei, denunțul este unul mincinos și a fost făcut de Mihăilescu pentru a scăpa de acuzațiile ce îi sunt aduse de procurorii DNA în dosarul ANRP.

Voicu a mai spus că Bica este acuzată în acest nou dosar de luare de mită și că nu deține alte informații despre caz.

Avocata a precizat totodată că Alina Bica nu a dat nicio declarație în fața anchetatorilor și că nu va mai face nicio declarație în fața unui organ de anchetă, ci doar în fața judecătorilor, pentru că, în opinia sa, modul în care este cercetată este abuziv.

Surse judiciare spun că Alina Bica împreună cu Șerban Pop ar fi intervenit într-un dosar de infracțiuni economice, care-l viza pe omul de afaceri Horia Simu, deja arestat preventiv în legătură cu o retrocedare ilegală.

Să mai spunem că fosta șefă a DIICOt,Alina Bica, este judecată în prezent în două dosare de corupție, în care a fost arestată timp de cinci luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS