Fostă polițistă, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, după ce și-a înjunghiat șeful

Fosta poliţistă Melania Renghea din Olt a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Este vorba de poliţista din Balş care, în 2012, şi-a înjunghiat şeful.

Decizia dată joi de magistraţii Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Tribunalul Olt o condamnase pe Melania Renghea la trei ani de închisoare, însă magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus agravarea pedepsei şi au decis ca aceasta să stea după gratii cinci ani.

Melania Renghea şi fostul ei şef, Gheorghe Barbu, au ajuns la spital pe 26 decembrie 2012, ea bătută, el înjunghiat.

Poliţista, care susţinea atunci că şeful ei ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta în abdomen şi piciorul stâng. Gheorghe Barbu a ripostat, lovind-o pe femeie.

Cu două zile înainte de incident, Melania Renghea a depus o plângere la Parchetul din Craiova, în care îl acuza pe comisarul-şef, Gheorghe Barbu, că a bătut-o şi violat-o. Mai mult, femeia a declarat că acesta ar fi oferit-o ca favor sexual şi altor poliţişti. În urma acuzaţiilor, Gheorghe Barbu a fost retrogradat, iar şeful IPJ Olt, al cărui nume apărea în plângere, a fost schimbat din funcţie. Ulterior, anchetatorii au stabilit că faptele reclamate de femeie nu se confirmă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS