Confidenţialitate

Fost șef de la Biroul Accidente Rutiere din Capitală, trimis în judecată. I-ar fi promis unui șofer băut că-l scapă de dosar pentru 3.000 de euro

Fostul șef al Biroului Accidente Rutiere din cadrul Brigăzii Rutiere din București a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Ion Stoica i-ar fi promis unui șofer băut că-l scapă de dosar și ar fi primit de la acesta 3.000 de euro.

În același dosar, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influență și un fost al Brigăzii Rutiere, Ion Șoricică, în prezent avocat.

În perioada ianuarie –septembrie, pe vremea când era șef al Biroului Accidente din cadrul Brigăzii Rutiere din Capitală, Ion-Joe Stoica ar fi cerut și primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată că a condus pe drumurile publice cu o alcolemie peste limita legală.

Procurorii DNA spun că în schimbul banilor, Ion Stoica i-a promis șoferului că va interveni pe lângă colegi de serviciu ca să-l scape de dosar.

Polițistul a fost ajutat de un avocat. Este vorba despre Ion Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere din București, despre care presa centrală a scris că i-a dirijat pe minierii care au participat, în 1990, la mineriada din Capitală.

DNA menționează că polițistul și avocatul l-ar fi învățat pe șofer ce să declare, astfel încât la recalcularea alcolemiei rezultatul să fie sub limita care atrage răspunderea penală, adică sub 0,80 la mie.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București.

Foto: Shutterstock

Citește și: București: Pierdute de un polițist, încărcătorul de pistol și cele 15 cartușe au fost găsite la groapa de gunoi