Confidenţialitate

Fost prefect al Galațiului, condamnat după ce ar fi pus la cale asasinarea unei persoane

Fostul prefect al Galațiului, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare după ce a comandat asasinarea femeii care l-a denunțat la DNA pentru mai multe fapte de corupție.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Brăila și nu este definitivă.

Fostul prefect de Galați mai este condamnat definitiv la alți 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și judecat într-un dosar de corupție.

În noiembrie 2013, Emanoil Cătălin Bocăneanu, prefect al Galațiului la acea vreme,  a fost arestat pentru trafic de influență, luare de mită și șantaj.

El fusese denunțat la DNA de o angajată a Serviciului Județean de Evidență a Persoanei și Stare Civilă Galați, care le-a povestit procurorilor că Bocăneanu făcea presiuni asupra sa și a altor lucrători din serviciu pentru a o angaja pe o prietenă a soției sale.

Pe parcursul anchetei ulterioare, procurorii DNA au stabilit că prefectul de Galați făcea presiuni și la alte instituții ale statului, pentru a-și angaja prieteni sau cunoștințe.

Aflat în arestul Poliției din Galați, Emanoil Cătălin Bocăneanu a cunoscut în celulă un individ din Brăila, care l-a pus în legătură cu un asasin plătit, căruia i-a comandat asasinarea femeii care îl denunțase la DNA, contra sumei de 2.500 de euro.

Odată pus în libertate, în martie 2014, fostul prefect de Galați s-a dus la Brăila să se întâlnească, la mall, cu asasinul la comandă.

În locul acestuia a venit însă un ofițer sub acoperire de la serviciul secret al Ministerului de Interne.

Emanoil Cătălin Bocăneanu i-a dat acestuia un avans în bani, fotografii cu denunțătoarea, programul de lucru al acesteia, adresa de acasă și multe alte detalii.

Fostul prefect de Galați a fost arestat imediat pentru încercarea de a determina pe cineva să comită o infracțiune. În prezent, fostul prefect de Galați se află deja după gratii, fiind condamnat definitiv pentru abuz în serviciu în legătură cu finanțarea ilegală a clubului de fotbal FCM Dunărea Galați.

Emanoil Cătălin Bocăneanu mai este judecat și în dosarul de corupție în care a fost denunțat de femeia pe care plănuia să o asasineze.