Confidenţialitate

Fost director general al Termocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru acuzații de luare de mită de la un om de afaceri | AUDIO

Un fost director general al a Termocentralei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat că a primit 5.000 de euro mită de la un om de afaceri.

În acelasi dosar au fost trimişi în judecată și doi oameni de afaceri, administratori de firme, pentru dare de mită, iar o altă persoană este acuzată de deturnarea licitaţiilor publice. Toti inculpații din acest dosar ar fi încheiat acorduri de recunoaștere a faptelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Funcționari ai companiilor de stat sau afaceriști, toți sunt acuzați de procurorii DNA că au trucat licitațiile, în schimbul mitei. De exemplu, unul dintre administratori este acuzat că i-ar fi dat altui afacerist în numerar şi prin intermediul unor transferuri bancare justificate prin operaţiuni simulate suma de peste 500.000 lei, în legătură cu influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra conducerii Termocentralei Rovinari și a Complexului Energetic Oltenia. Totodată, el i-ar mai fi dat în mod direct suma de 10.000 de euro directorul CET Sud. De asemenea, unul dintre administratori, la instigarea unui alt suspect, i-ar fi dat  5.000 de euro directorului Termocentralei Rovinari.

Un alt adminstator de firmă, ar fi promis preşedintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia un procent de 15%, respectiv 300.000 euro din valoarea unui contract de 2.000.000 euro având obiect servicii de arhivare, care urma să fie atribuit în baza unei licitaţii publice fraudată. El a mai promis un procent de 15%, respectiv 120.000 euro din valoarea unui contract de 800.000 euro având ca obiect tot servicii de arhivare, care urma să fie atribuit prin achiziţie directă, şi ar fi dat, în legătură cu aceste promisiuni, funcţionarului public suma de 45.000 lei şi 12.000 euro, în cinci tranşe.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Explozia din blocul de nefamiliști din Craiova ar fi fost provocată de o acumulare de gaze. Experții în construcții spun că blocul nu mai poate fi locuit | AUDIO