Confidenţialitate

Explozia din blocul de nefamiliști din Craiova ar fi fost provocată de o acumulare de gaze. Experții în construcții spun că blocul nu mai poate fi locuit | AUDIO

Explozia din blocul de nefamiliști din Craiova ar fi fost provocată de o acumulare de gaze, cel mai probabil de la o butelie. Echipajele ISU sunt în continuare la fața locului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Echipajele de intervenție continuă verficările la locul exploziei. Au adus și un buldoexcavator pentru a ridica molozul rămas în urma prăbușirii unei părți a etajului 1 al blocului. Reamintim că, în urma exploziei, o femeie a murit, alte două au fost rănite, iar una a suferit un atac de panică.

Potrivit reprezentanților SCJU Craiova, o pacientă este internată la terapie intensivă pentru chirurgie plastică, după ce a suferit arsuri pe aproximativ 25% suprafața corpului, la nivelul feței, mâinilor și toracelui. O altă femeie, care a ajuns la UPU cu mai multe contuzii, a fost externată.

Explozia a avut loc miercuri seara, 17 aprilie, într-un bloc, cu regimul de înălțime P+1, din zona Brestei și a fost provocată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze la o butelie. Clădirea, care este privată, nu este racordată la rețeaua de gaze. Însă cauza exactă nu a fost încă stabilită.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate și și-au petrecut noaptea la rude ori prieteni, refuzând locurile de cazare oferite de Primărie.

Conform primelor verificări făcute de Inspectoratul de Stat în Construcții, blocul nu mai poate fi locuit.

Sursa foto: ISU Dolj

Citește și: Craiova: O femeie a murit și alți trei oameni au fost răniți într-o explozie puternică la un bloc de nefamiliști. Ce spun autoritățile | AUDIO | VIDEO