Confidenţialitate

Forțele Navale Române: Imagini din momentul exercițiilor „EP MCM Dive” în cadrul cărora a fost distrusă o mină marină din Al Doilea Război Mondial | VIDEO

Scafandrii Forțelor Navale Române au distrus miercuri, 3 august, o mină marină din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Aceștia au descoperit-o la o distanță de aproximativ 15 kilometri de țărm, în timpul activităților de scufundare planificate În cadrul Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership Mine Counter Measures Dive 22”. Forțele Navale Române au transmis joi imagini din momentul exercițiilor.

Mina marină a fost găsită într-un raion maritim din zona Tuzla, la o distanță de 8 mile marine față de țărm, adică la aproximativ 15 kilometri distanță.

Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine, într-un raion din apropierea țărmului românesc cuprins între Tuzla și Midia, pentru apărarea orașului Constanța de navele militare sovietice.

După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare românești și au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării și au fost cartografiate, fiind denumite de marinari „minele din barajul istoric”, transmit Forțele Navale Române.

Exercițiul „Eurasian Partnership Mine Counter Measures Dive 22” este condus de Centrul 39 Scafandri și se desfășoară, în perioada 1-5 august, în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră. La acesta participă 240 de militari români și aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Sursa foto: Forțele Navale Române

Citește și: Mină marină, descoperită de pescari în apropiere de Eforie Nord. Este al doilea dispozitiv provenit din zona de război care ajunge în zona României